En festivals
El D'A Film festival que es celebra a Barcelona del 28 d'abril al 8 de maig, aparador del millor cinema independent contemporani nacional i internacional, ha anunciat la seva programació que inclou X produccions catalanes.
Selecció catalana
La guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale, Alcarràs, de Carla Simón (Vilaut Films, Avalon, Elastica Films, Kino Produzioni) serà l'encarregada d'inaugurar el festival. Mentre que la coproducció Costa Brava, Lebanon, de Mounia Akl que després del seu exitòs pas per festivals internacionals com Venècia, Toronto, BFI, Chicago o Roma i el llargmetrage Tiempos futuros, de V.Checa (Doce Entertainment, Pierrot Films,
Salamandra Producciones), competiran a la secció Talents que programa treballs de cineastes emergents
Per la seva banda, el llargmetratge documental Passion, de Maja Borg (Amor y Lujo, Mantaray Film) es projectarà a la secció Transicions, secció panorama i espai de debat on es troben els llenguatges cinematogràfics més variats, des de la vanguardia pura a la narració clàssica contemporània. El segon llargmetratge de Raúl Portero, La cançó pop (Erase una vez films), que va fer la seva premiere al Festival de Raindance, es presentarà a la secció de Premieres, juntament amb el segon treball de Nely Reguera, La voluntària (Fasten Films
BTEAM Prods, Homemade Films), recentment estrenat en secció oficial al Festival de Málaga.
El gruix de producció catalana el trobem a la secció competitiva de llargmetratges i curtmetratges, Un impuslo colectivo, que presenta una mostra del cinema espanyol és recent, amb produccions allunyades dels estàndars de la indústria.17 curtmetratges i 7 llargmetratges de producció catalana agrupades en diferents subseccions, formen part d'aquesta secció.
El festival presentarà en premiere mundial el darrer treball de Lluís Galter, Aftersun i el llargmetratge documental d'Enric Ribes, Cantando en las azoteas (Inicia Films). Aixi mateix, competiran en aquesta secció, després del seu pas pel Festival de Málaga, Canción de una dama en la sombra, de Carolina Astudillo (Cornelius Films), Dúo, de Meritxell Colell (Polar Star Films, Paraiso Production, Pensilvania Films, Manufactura de películas) i Mi vacio y yo, d'Adrian Silvestre (Promarfi Futuro 2010, Alba Sotorra, Adrián Silvestre Films, Testamento Producciones), estrenada a la darrera edició del Festival de Rotterdam. També els films d'Eva Garrido, Fail Better i La amiga de mi amiga, de Zaida Carmona.
Per la seva banda, els curtmetratges agrupats en temàtiques que es podran veure a Un impulso colectivo, són els següents:
Confinamiento(s)
El lugar de las mujeres
El mundo que viene
Los nuevos géneros
Pasado, Presente y futuro
Realidad y ficción
A més, Catalan Films col·labora com cada any amb el festival celebrant una sessió de curtmetratges organitzada conjuntament amb el D'A que serà un recull de films del programa per a la internacionalització del curtmetratge català, Shortcat 2021 i 2022.
Finalment, es presentarà el projecte Simfonies de ciutat, produït pel CCCB que presenta diferents percepcions de la ciutat a través de la mirada de sis directores i un col.lectiu que presenten peces observacionals i escrites en primera persona: Amalgama, de Beatriz Pérez Martin, Disonar, de Col.lectiu la Selva, Esa fugaz esencia que dejaron los sucesos, de Carolina Astudillo, La ciutat a la vora, de Meritxell Colell, Minshara, de Carme Puche, Pineda'92, de Raquel Barrera i Satélites, de Eva Murgui.
Paral.lel al festival, es celebra el D'A Film Lab, taller dedicat a impulsar el nou talent cinematogràfic, ha seleccionat un total de sis pel·lícules que rebran assesorament per part de professionals. L’objectiu del D’A Film Lab és donar suport als cineastes emergents i propiciar la internacionalització de les seves pel·lícules a través de tutories de pitching i assessoria especialitzada en marketing, publicitat i distribució en festivals i sales, entre d’altres qüestions. Els projectes catalans seleccionats son els següents:
En busca de La Singla, de Paloma Zapata
Un sol radiant, de Mònica Cambra, Ariadna Fortuny, Claudia García de Dios, Lucía Herrera, Belén Puime i Mònica Tort
Matria, d'Álvaro Gago
Santa Barbara, d'Anaïs Pareto
La memoria del sonido, de Carolina Astudillo