Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Documenta Madrid selecciona 6 produccions catalanes

En festivals

El festival se celebrarà en format híbrid del 26 de maig al 6 de juny

 

El festival Documenta Madrid, el Festival Internacional de Cinema de l'Ajuntament de Madrid, ha anunciat la selecció de les diverses seccions competitives del festival que enguany celebra la 18a edició. El certamen se celebrarà del 26 de maig al 6 de juny en format presencial, i entre el 31 de maig i el 6 de juny via online a través de la plataforma Filmin. L'entrega de premis es realitzarà el dia 30 de maig. Aquestes són les produccions catalanes seleccionades:

A la secció competitiva nacional participaran tres produccions catalanes: el curtmetratge Síndrome dels quiets de León Siminiani (GusanoFilms, Rara Colectivo, El Apartamento Films, El Gesto Cinematográfico) que es va estrenar al festival suís Visions du Réel. León Siminiani posa en escena la història d'un grup de cineastes que el 2018 van intentar documentar un estrany i hipotètic síndrome de quietud a Colòmbia. Cinquanta anys després, una investigadora recupera aquells materials i els ordena per una exposició pública. Entre la ironia, el desktop-cinema i l'homentge, el curt juga amb el format expositiu com a camí cap a l'assaig i el fake.

Per una altra banda, també participa a la mateixa secció, el curtmetratge Autopsia de un realto periodístico d'Elisa G. Carrasco, Alejandro Dueñas, Julia Sainz, Paulina Quiroz Navarro i Alex Ruggeri (UAB - Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu), que analitza com els mitjans de comunicació van explicar les protestes del 14 d'octubre del 2019 contra la sentència del judici del procés català.

Per últim, trobem el curt Ella i jo de Jaume Claret (Jaume Claret Muxart, Elías Querejeta Zine Eskola) que forma part del Shortcat 2020 i ha estat seleccionat a fetsivals com Rotterdam, San Sebastián  o Ficunam. L'autor s'inspira en les pintures de Roser Agell, la seva àvia, i la seva tieta Paulina Muxart per narrar una història que gira al voltant de mare i filla, totes dues pintores, i la seva relació a distància. La Gemma de 23 anys marxarà a viure a un petit estudi a Grècia mentre la Queralt, de 56, intenta posar-se en contacte amb ella sense gaire èxit.

A més, el documental dirigit per Pablo García Pérez de Lara, Camino incierto (Producciones Doble banda), clausurarà el festival. El documental és un retorn del director al seu poble d'infància per a continuar un projecte que va iniciar el 2014 amb la filmació del tancament de les oficines de Lluís Miñarro. El film narra la història d'amor per al cinema del productor i del director.

Finalment, a la Secció Corte Final, la secció dirigida a pel.lícules en fase final de producció, han estat seleccionats tres projectes catalans: Cançó a una dama a l'ombra de Carolina Astudillo Muñoz (Carolina Astudillo Muñoz, Cornelius Films), La mala família de Nacho A. Villar i Luis Rojo (BRBR Films, Tasio, Blur Films) i H de Carlos Pardo (Dvein Films).

Festivals

Espanya - Madrid

26/05/2021 - 06/06/2021

Busques una Notícia?