Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

El cinema català seleccionat al Festival Internacional de Sitges 2021

En festivals

La 54a edició del Festival Sitges es celebrarà entre el 7 i 17 d’octubre de forma presencial. 28 produccions catalanes han estat seleccionades al festival. 

Visitante, de Alberto Evangelio (Filmax, Life & Pictures) que gira al voltant d’uns personatges perduts en dimensions paral·leles, tindrà la seva estrena mundial al Festival de Sitges. La pel·lícula participarà en la secció Oficial Fantàstic Competicióque acullproduccions inèdites a Espanya, capaces de generar tendència, i de temàtica fantàstica, juntament amb Tres, de Juanjo Giménez (Nadir Films, Frida Films, M-Films, Tres la pelicula frida nadir AIE), recentment estrenada al festival Giornate degli Autori i el Festival de Toronto, i altres 4 curts catalans: 

La secció Noves Visions-SGAE Nova Autoria que aposta per l’experimentació amb el gènere fantàstic, dedica un apartat  a curtmetratges provinents d’alumnes d’escoles de cinema catalanes.   

  • Autopsia de un relato Periodístico, de Alejandro Dueñas, Elisa G. Carrasco, Paulina Quiroz, Alex Ruggeri i Julia Sainz (UAB Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu) explica la historia del 14 d’octubre, a Barcelona.  Disturbis o concentracions multitudinàries. Repressió policial o vandalisme radical. Diferents versions dels mateixos fets. Com ho van explicar els mitjans de comunicació?
  • El bosc de la quimera, de Antonio Fernández (Escola Universitaria ERAM). Aquest projecte parla sobre el posicionament de persones amb diversitat funcional en situacions on són encasellades en estereotips marcats per la societat.
  • El duelo, Andrés Ponce de León (Escola de Disseny i Arts Visuals LCI Barcelona). Després de la mort del seu pare, un nen es refugia en la imaginació per evadir-se de la realitat. Tot i que intenta evitar-lo, el dolor el persegueix i, tard o d’hora, l’haurà d’afrontar
  • Els peixos no dormen mai, de Gerard Gil i Aida Martos (Universitat Pompeu Fabra). Després de mesos sense tornar a casa, l’Arlet es veu obligada a passar un cap de setmana amb la familia per celebrar el seu vintè aniversari. Tot i així, el delicat estat de salut del pare i el fantasma d’una malaltia que fa anys que els persegueix no els deixa respirar: ha arribat l’hora de prendre una decisió. 
  • Escamas, de Katherina Harder-Sacre. L’Alicia no ha tornat a sentir-se còmoda amb el seu cos des que li van fer una mastectomia després d’un càncer. La seva nova veïna, la Lucía, una dona transsexual, l’ajudarà en el seu procés de redescobriment i acceptació.
  • Good Night Mr.Ted, de Nicolás Solé. Quan es fa de nit, un osset de peluix ha de protegir el seu nen de l’horror que s’amaga entre les ombres.
  • La buena hermana, d’Alba Pascual. L’Alba i l’Elia són dues germanes que han perdut la mare en tràgiques circumstàncies. Un dia, després d’una conversa inesperada, es veuran forçades a afrontar problemes que mai no havien arribat a resoldre.
  • A tomar x culo las bragas, de Ona Sánchez i Pol Pastor, (Tecnocampus de Mataró). Clara, una noia bisexual, viu amb la seva amiga Helena. Vol trobar l'amor i comença a quedar amb gent de manera addictiva fins que es troba amb una cita que la supera. Un dia, tendint les calces, el sorprendrà el que descobrirà.
  • La caída del vencejo, de Gonzalo Quincoces (ESCAC Films). Bizkaia, anys 80. En Kepa és un jove de classe obrera que, fart del seu entorn familiar, decideix fugir. La mateixa nit que té previst marxar, els seus amics preparen un atac com a protesta pel tancament de les drassanes on treballen.
  • The way Back Home, Leandro Sosa(FX Animation Barcelona 3D & Film School).En Sam troba un desconegut mentre està d’acampada i el convida a passar la nit amb ell. Parlaran de diversos temes i s’aniran coneixent fins a descobrir qui són en realitat i per què són on són.

Per la seva banda, Brigadoon programa llargmetratges i documentals de temàtica fantàstica i de terror. Quatre curts i cinc llargs catalans participaran en la secció:

  • Avistament 1978, de Guillem Miró, (Somera Produccions). Un jove mallorquí ubicat a Barcelona calma la nostàlgia visitant el seu poble amb Google Maps. No trigarà a descobrir que al seu petit poble hi passen una sèrie de successos paranormals.
  • Imaginario, de Cristian Beteta, gira entorn a les vacances de Vicky i Edu a la seva segona residència. Estan passant una nit molt tranquil·la, quan, de sobte, algú truca a la porta. Tots dos s’espanten i no saben com reaccionar.
  • MAC DelaAalaZ, de Joan Vall Karsunke. El cèlebre cartellista cinematogràfic Macari Gómez, conegut com a "MAC", fa un repàs de la seva carrera de dissenyador i dibuixant a través dels vells programes de pel·lícules que van portar la seva signatura. És un moment de reflexió i intimitat amb els seus antics dissenys.
  • Sucesión, de Carlos Cobos i Martí Brussosa. Javier, un home traumatitzat per la recent mort de la seva filla, torna a la que va ser la seva antiga casa amb la intenció de recuperar la seva exdona, sense saber que allà l’espera alguna cosa.
  • El hijo del hombre perseguido por un OVNI, de Juan Carlos Olaria, (Pere Koniec P.C). Dos periodistes busquen Andrés Oliver, el fill de l’home perseguit per un Ovni. Seqüela de la cèlebre pel·lícula de sèrie B estrenada el 1976.
  • El último tren al Rock’N’Rollde Ignacio Malagon. The Last Call, una vella banda de rock, ha estat finalista en una batalla de bandes per primera vegada a la seva carrera. Ha arribat el dia de la final, però el cantant i el tècnic de so estan misteriosament desapareguts.
  • Romasanta, la caza de la bestia, de Paco Plaza, (Filmax, Future Films). Galícia, 1850. Els boscos estan infestats de llops. I cada cop són més els desapareguts, els cadàvers mutilats. La llegenda de l’home llop s’escampa. Ningú no gosa creuar els boscos... tret de Manuel, un venedor ambulant que sembla amagar un terrible secret. 
  • Viaje al más allà, de  Sebastià d’Arbó, (D’Arbó Productions S.L). El Dr. Meinen, un enigmàtic personatge estudiós dels fenòmens parapsicològics, cita a la seva mansió situada a les alçades dels Pirineus una sèrie de persones que tenen en comú haver estat protagonistes directes de fenòmens paranormals.
  • Volpina, de Pere Koniec, (Pere Koniec P.C). Lizardo està a punt de començar un estiu de desamor, un estiu d’obsessió, un estiu de bruixeria.

La secció Catalunya Imaginària commemora els clàssics catalans fantàstics i de terror, i inclou clàssics com La Banyera (1989), de Jesús Garay (Video Mercur Films, Filmoteca de Catalunya – Centre de conservació), i La dama del alba (1966), de Francisco Rovira-Beleta. 

Per últim, La trampa de la fama, de Arturo Martínez Navío (Yeyésfilms, Arjuteam produccions audiovisuales) participarà en la secció Especials – Curts.  

Enguany, l’edició 2021 del Sitges Industry adoptarà un format híbrid, combinant activitats presencials i virtuals. L’objectiu d’aquest espai indústria és afavorir el contacte entre els professionals del sector internacional audiovisual. Per segon any consecutiu, Catalan Films impulsa la plataforma virtual Sitges Industry – Catalan Films Online des d’on es podran concertar reunions, consultar la guia dels professionals acreditats i accedir a tot el contingut de la secció professional. En aquest document trobareu l'Agenda Professional del Sitges Industry-Catalan Films. També podeu consultar la informació al web d'indústria del festival.

Coming Soon és la secció que acull, independentment del seu format, els projectes en la última fase de desenvolupament o produccions completades en busca de finançament, distribució o promoció. La producció catalana que participa en aquesta és Asombrosa Elisa, de Sandrac González – Perelló, (la Charito Fillms). 

La plataforma Filmarket Hub i el Festival de Sitges organitzen Sitges Pitchbox, que es celebrarà del 8 al 15 d’octubre. Aquest esdeveniment internacional de pitching va dirigit a llargmetratges i sèries en desenvolupament de gènere fantàstic, terror o ciencia ficció. Dos llargemtratges catalans en desenvolupament han estat seleccionats: 

  • Jane, dirigida per Aram Garriga i escrita per Javier Calvo i Mara Lethem (Visualsuspects S.L. i Zabriskie FilmsS.L.).
  • Tormenta de abril, dirigida per Norma Vila i escrita per Norma Vila i Ana Hormaetxea (NewCo Audiovisual, Not Alone Productions).
Festivals

Catalunya - Sitges

07/10/2021 - 17/10/2021

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya