Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara selecciona 6 produccions catalanes

En festivals

El festival tindrà cabuda del 20 al 27 de novembre

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara ha seleccionat 6 produccions catalanes. L’esdeveniment que es va posposar a causa de la crisi sanitària, se celebrarà durant la segona quinzena de novembre.

A la secció Competencia oficial – Largometraje Iberoamericano de Ficción han estat seleccionades dues produccions catalanes: l’òpera prima de Belén Funes, La hija de un ladrón (Oberon Cinematográfica, BTEAM Prods) protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Férnandez. Una història crua que relata la vida d’una jove de 22 anys, la Sara, que acaba de tenir un fill de 6 mesos a qui voldrà criar amb el seu germà petit i el pare del fill, el Dani. Però tot canvia quan apareix el pare de la Sara després de sortir de la presó.

Per la seva banda també participarà en aquesta secció el llargmetratge La brega de Diego Vega i Daniel Vega (Escándalo Films, Maretazo Cine, Corte Films SAS), que mostra el camí de dos immigrants, en Roberto i el seu pare, Bob Montoya que han de marxar del seu país, Perú, per construir una nova vida a Canadà; Josep (Imagic, Les Films d’Ici, Méditerranéel), la producció d’animació del francès Aurel amb segell de la secció oficial del Festival de Cannes i reconeguda a diversos festivals, ha estat seleccionada a la secció dedicada als films d’animació Premio Internacional de Largometraje de Animación. El film retrata la història del Josep Bartoli, combatent i dibuixant antifranquista exiliat en un camp de concertació de França a l’inici del franquisme.

D'altra banda, a la secció Un festival mexicano - Festival de Cine Guanajuato es podrà veure la producció d'Ida Cuéllar, El secret del doctor Grinberg (Polar Star Films, PRIMO), estrenada prèviament en el Festival de Cinema de Guanajato on va ser la pel·lícula més popular entre l'audiència i la més buscada a la plataforma digital del festival. 

A més, després del seu pas pel Festival de Málaga i l’Atlántida Film Fest, l’opera prima d’Ángeles Hernández i David Matamoros Isaac (Mr Miyagi Films) viatja al festival de Guadalajara per participar a la secció de Competencia Premio Maguey Illuminatio.

Finalment, el curtmetratge La mugre de Pau Bosch i Berta Galvany (Universitat Pompeu Fabra), competirà a la secció Cortometraje Iberoamericano Ficción.

Mercats

Mèxic - Guadalajara

20/03/2020 - 27/03/2020

Sector: Documentals, Ficció

Festivals

Mèxic - Guadalajara

20/11/2020 - 27/11/2020

Busques una Notícia?