Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

L'últim treball d'Alba Sotorra seleccionat al festival SXSW

En festivals

'El Retorn, la vida després de l'ISIS'

El festival SXSW va ser un dels primers esdeveniments cancel.lats a causa de la crisi sanitaria al març de 2020. Enguany, el festival planteja una edició totalment online que es podrà seguir des de diverses plataformes i  que es celebrarà del 16 al 20 de març. SXSW és un esdeveniment on conviuen cinema, música i tecnologia. En la vessant cinematogràfica, la programació del festival acull des de pel.lícules independents de nous cineastes, sèries de televisió fins a pel.lícules de gènere. 

El llarmetratge documental El Retorn, la vida després de l'ISIS, dirigit per Alba Sotorra (Alba Sotorra, Televisió de Catalunya, Sky) ha estat seleccionat a la secció Documentary Feature Competition que acull històries reals que desprenen innovació, eneregia i veus personals.

El film narra la història de la Shamima Begum (Regne Unit) i la Hoda Muthana (EUA),  dues de les dones que van omplir titulars internacionals quan, d’adolescents, van deixar els seus països natals per unir-se a l’ISIS. Ara, després de la caiguda de l’ISIS, estan atrapades en camps de detenció al nord de Síria amb milers d’altres dones i nens. Les històries de la seva lluita per tornar a occident i el debat públic que han generat s’entrecreuen amb els seus punyents i emotius relats dels horrors viscuts sota l'ISIS. Una història sobre un tema molt candent que aborda un debat obert a Occident des d’una perspectiva exclusiva, íntima i sense precedents: la de les dones occidentals ex-militants d’ISIS.

El documental realitzarà la seva premiere mundial al festival. 

 

Festivals

Estats Units - Austin

16/03/2021 - 20/03/2021

Busques una Notícia?