Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Quatre produccions catalanes seleccionades a FICUNAM 2021

En festivals

El festival mexicà serà totalment en línia i es durà a terme entre el 18 i el 28 de març

 

L'11a edició del Festival Internacional de Cine UNAM (FICUNAM) se celebrarà en línia com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. El festival, dedicat al cinema contemporani i d'autor, ha seleccionat quatre produccions catalanes.

A la Competencia Internacional, que explora el llenguatge cinematogràfic i alhora serveix com a finestra d'exhibició per a pel·lícules d'arreu de món, hi trobem l'opera prima d'Ainhoa Rodríguez, Destello bravío (Eddie Saeta, Tentación Cabiria). El film va fer la seva estrena mundial al Festival de Rotterdam.

El documental de llargmetratge La mami (Gadea, Cacerola Films) de Laura Herrero Garvín, amb un gran recorregut a festivals internacionals, i Ricochet (Érase una vez Films, Tangram Films), primer film de Rodrigo Fiallega, han estat seleccionades a la secció Ahora México, un espai dedicat al cinema independent mexicà.

Finalment, a la secció Aciertos: Encuentro Internacional de Escuelas de Cine hi trobem el curtmetratge Ella i jo, de Jaume Claret Muxart que forma part del Shortcat 2021 i que es va estrenar a la darrera edició del Festival de San Sebastián. Aquesta secció és un reflex d'un dels interessos fonalmentals del festival com és l'exploració de nous talents provinents de diferents universitats de cinema, la cerca formal dels quals persegueix l'exploració del llenguatge cinematogràfic. 

Festivals
Busques una Notícia?