Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

'Sis dies corrents', de Neus Ballús realitzarà la seva premiere mundial al Festival de Locarno

En festivals

El Festival de Locarno (4-14 agost) que va cancel.lar la seva darrera edició a causa de la crisi sanitària, torna a la presencialitat amb una nova direcció artística al capdavant, el crític de cinema Giona A. Nazzaro. El festival dedicat al cinema independent torna apostar per la cinematografia d'autor catalana. L'últim treball de Neus Ballús, Sis dies corrents, competirà a la principal secció del certamen: Concorso Internazionale que presenta  estrenes mundials d'obres de directors consolidats i nous descobriments, treballs tots ells que exploren nous territoris de l'art cinematogràfic i que son la millor representació del cinema contemporani.

Sis dies corrents és el tercer llargmetratge de la cineasta Neus Ballús després de La plaga (2013) i El viatge de la Marta (2019), ambdós treballs seleccionats a la Berlinale. Una producció de Distinto Films i El Kinògraf, amb la participació de Radio Televisión Española, Televisión de Catalunya i Movistar +, amb el suport de l'ICEC i ICAA, amb ditribució de Filmax i vendes internacionals de Beta Cinema que té com a protagonistes a tres treballadors d'una de lampisteria. Neus Ballús torna a treballar amb personatges reals i el resultat és un proposta híbrida que barreja ficció amb elements de la realitat.

Una altra producció catalana serà present al festival: La larga caminata/The Long Walk, de Mattie Do (Screen Division, Leo Art Media, Aurora Media Holdings, 108 media). El llargmetratge que es va estrenar a Venice Days l'any 2019 i ha tingut un llarg recorregut en festivals internacionals com el Festival de Toronto, Festival de Sitges, Warsaw Film Festival i el Festival de Rotterdam, es projectarà a la secció Open doors: Screenings que presenta films realitzats entre 2019 i 2021 de cineastes del Sud-est asiàtic i Mongolia.

A més de les produccions catalanes seleccionades pel festival, a les activitats d'industria del festival també trobem presència catalana: Carlos Pardo Ros (DVEIN Films) participarà a l'esdeveniment Match Me!, juntament amb altres dues productores espanyoles, que tindrà lloc entre el 2 i 8 d'agost. Carlos Pardo va ser seleccionat a l'última edició de Berlinale Talents.  

Match me! és una iniciativa de Locarno Pro, una plataforma de netwoking que té l’objectiu d’ampliar la xarxa de contactes dels productors participants i facilitar la col·laboració entre productors de tot el món amb una visió única i amb idees innovadores. Entre d’altres l’ICAA en forma part d’aquest programa exclusivament industrial dins del festival.

Per la seva banda, Locarno Academy acull a 35 participants: cineastes, crítics i professionals de la industria. Queralt Pons (Morethan Films) ha estat eleccionada per participar a la Locarno Industry Academy. Durant el festival, tots els joves participants que treballen en vendes internacionals, màrqueting, distribució, exhibició i programació, establiràn contacte amb altres professionals de la industria.

Festivals

Suïssa - Locarno

04/08/2021 - 14/08/2021

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya