Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Àmplia presència catalana al Festival de Cinema de Rotterdam 2025

En festivals

Estrena mundial de Morlaix, l’últim film de Jaime Rosales. Destacada selecció de producció catalana en les activitats de IFRR PRO.

 

El Festival de Cinema de Rotterdam celebrarà la seva 54a edició del 30 de gener al 9 de febrer. Enguany, onze produccions catalanes han estat seleccionades en diferents seccions del festival; cinc projectes es presentaran en el marc d'indústria i dues productores catalanes han estat seleccionades al Rotterdam LAB

Dedicada al talent jove emergent, l’originalitat i la marca d’autor, la secció Bright Future recollirà més de 20 llargmetratges internacionals, entre els quals es presentarà Quan arribem a la clariana (Eddie Saeta, Tarkövi Productions Kft) de Márton Tarkövi, un viatge espiritual a través de l’art i la natura. 

A la secció Harbour, que mostra una visió panoràmica del cinema contemporani, s’hi presentaran dues produccions. En primer lloc, Morlaix (Fresdeval Films, Iwaso Films, Les Productions Balthazar) de Jaime Rosales, un drama íntim i evocador sobre una jove que, després de la mort de la seva mare, la seva vida fa un gir inesperat quan descobreix una pel·lícula que sembla inspirada en la seva pròpia història. En segon lloc, hi haurà Tardes de soledad (Andergraun Films, Rosa Filmes, Ideale Audience, LaCima Producciones, Tardes de soledad AIE) d’Albert Serra, un documental sobre la tauromàquia a partir del retrat del torer Andrés Roca Rey i la seva quadrilla, guanyador de la Concha de Oro a Millor pel·lícula al Festival de San Sebastián de 2024.  

A Short & Mid-Length, hi haurà 3 produccions catalanes més: per començar, La nostra habitació (Jaume Claret Muxart, Dvein Films, Elías Querejeta Zine Eskola, Miramemira) de Jaume Claret, seleccionada al Shortcat 2025, és una pel·lícula sobre una locutora de ràdio que, inspirada pel seu fill i un misteriós company, transforma la seva habitació en un espai de connexió i creativitat. En segon lloc, hi haurà Ohio Sonata de Lluís Galter; el capítol 451 de novel·la tolstoiana. Un fulletó descontrolat on els gèneres cinematogràfics es devoren entre si i el resultat és una composició burlesca que viatja dels orígens del cinema fins al pròxim capítol. Finalment s’ha seleccionat Upon Sunrise (Non-Aligned Films, Volta Producción, Staragara Production, Antitalent) de Stefan Ivančić, un retrat commovedor de les lluites quotidianes d’una dona que intenta superar una greu desigualtat social amb gairebé cap suport de l’estat. 

En el marc de la secció Short Tiger Competition, on hi competeixen més de 20 curts, hi haurà dues produccions. D’una banda, The Rock Speaks (arteFACTO, Runway Studios, Lo-def Film Factory) d’Amy Louise Wilson i Francois Knoetze, un innovador documental híbrid que utilitza intel·ligència artificial per explorar la cara oculta de la revolució digital. D’altra banda, s’hi presentarà també La durmiente (Películas Maria, Elías Querejeta Zine Eskola) de Maria Inês Gonçalves, una pel·lícula que explica la història de Beatriz, una nena de 10 anys que, durant una crisi dinàstica al Portugal del segle XIV, és obligada a casar-se per convertir-se en reina. 

Finalment, a la secció Limelight , en què es presenten els favorits del públic esperats i els guanyadors internacionals, hi haurà Misericòrdia (Andergraun Films, ARTE, Rosa Filmes, CG Cinéma, Scala Films) d’Alain Guiraudie, considerada una de les 10 millors pel·lícules del 2024 per Cahiers du Cinéma i Hard Truths (The Mediapro Studio, Sony Pictures Classics, Thin Man Films, Creativity Media, Film4, Cornerstone Films) de Mike Leigh, una pel·lícula absorbent i de múltiples capes, ambientada a la Londres contemporània que explica la història d’una dona en crisi, que lluita per comunicar-se amb la seva família. 

Pel que fa a les activitats d'indústria, enguany trobarem representació catalana a Cinemart, el fòrum de coproducció del festival, acollirà el projecte Adéu, amor (DEBUT Films, Canada) de Zaida Carmona, que explora la complexitat de l’amor: el romanç apassionat i la destrucció de la relació. A Cinemart Immersive hi haurà The Dreams of Time (Alamar Films, Migranta Films) de Jeissy Trompiz. 

Així mateix, al programa de Darkroom: Work in Progress, s’hi han seleccionat 3 projectes catalans: La Hiedra (Guspira Films, Botón Films, BHD Films, Ciné-Sud Promotion) d’Ana Cristina Barragán, Anoche conquisté Tebas (Dvein Films, Filmika Galaika, Bando à parte) de Gabriel Azorín i Sorella di Clausura (Boogaloo Films, microFILM, Dunav 84, Nightswim Productions) d’Ivana Mladenovic. 

Finalment, al Rotterdam LAB, el programa de formació per a productores emergents, s'han seleccionat les productores Laura Serra, de Ringo Media i Anna Moragriega de Pausa Dramàtica Films. 

Catalan Films coordinarà una delegació formada per 15 empreses entre les quals trobem: Filmin, Hamaca, MoreThan Films, Ringo Media, Pausa Dramàtica Films, Seleste Films, DEBUT, Canada, Guspira Films, Migranta Films, Dvein Films, Eddie Saeta, Andergaun, Artefacto i Películas Maria.

Mercats

Països Baixos - Rotterdam

01/02/2025 - 05/02/2025

Sector: Documentals, Ficció

Festivals

Països Baixos - Rotterdam

30/01/2025 - 09/02/2025

Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya