Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

El cinema català al Festival de Cannes 2019

En festivals

L'esdeveniment tindrà lloc del 14 al 25 de maig

Dues produccions catalanes han estat seleccionades a participar en el festival.  

Per una banda, l'última producció d'Albert Serra, Liberté (Andergraun Films, Rosa Filmes, Idéale Audience amb producció associada de Lupa Film), un film metafòric i ple d'emocions, participarà en la secció Un Certain Regard (Una certa mirada). Aquesta serà la quarta vegada que el director català assisteix al certàmen: l'any 2006 va participar a la Quinzaine des Réalizateurs  amb la producció Honor de cavalleria; l'any 2008 amb El cant dels ocells; l'any 2013 va rebre el Pardo d'Oro a la millor pel·lícula al Locarno Film Festival amb Història de la meva mort; i l'any 2016 va participar en la Selecció Oficial fora de competició del Cannes Film Festival amb La mort de Lluis XIV

D'altra banda, el curtmetratge Je te tiens de Sergio Caballero (Advanced Music) ha estat seleccionat a participar a la Quinzaine des Réalisateurs, una secció paral·lela del festival de Cannes (del 15 al 25 de maig).

Enguany, més de 70 empreses catalanes assistiran al Marché du Film, la Fira de cinema que es realitza en paral·lel al festival i que constitueix la cara més industrial del certamen. Catalan Films & TV hi serà present al Palais des Festivals a l'stand número 23.02 (Palais Level 01) a disposició de tots els professionals catalans que assisteixin al certamen.

En el marc del Marché du Film 8 títols catalans es projectaran davant compradors internacionals: 4x4 de Mario Cohn (Mediapro, Televisión Abierta, Latido Films), H0US3 de Manolo Munguia (Ghostdog, Cinema Republic), Liberté d’Albert Serra (Andergraun Films, Rosa Filmes, Idéale Audience in association with Lupa Film), Litus de Dani de la Orden (A Contracorriente Films, Álamo Producciones Audiovisuales, Latido Films), Love me not de Lluís Miñarro (Lluís Miñarro, Piano Producciones Cinematográficas, Reel Suspects), Tiempo después de José Luis Cuerda (El Terrat, Atresmedia Cine, Tiempo después AIE, Estela Films, Polvora Films, Lanube películas, Pianar Getao de Equipamentos Cinematográficos, FilmSharks), Taxi to Treasure Rock d’Alejo Flah (Atresmedia Cine, La Terraza Films, Ikiru Films, AZ Films, Film Factory Entertainment) i El pacto de David Victori (Ikiru Films, Jour2Fête, Sony International Pictures, Film Sharks).

També trobem presència catalana a la secció  Goes to Cannes, una de les activitats d’indústria del Marché du Film on els festivals més prestigiosos presenten una selecció de treballs work in progress en cerca de distribuïdors o sales agents:  Dúo de Meritxell Colell (Polar Star Films, Paraiso Production, Pensilvania Films, Manufactura de películas) participarà al Malaga Goes to Cannes i Coraje de Rubén Rojo (Magoproducción, Apapacho Films ho farà Los Cabos Goes to Cannes. D'altra banda, Expansivas de Ramiro García Bogliano (Break The Format (BTF Media), Crudo Films) ha estat seleccoinada al Blood Windows Showcase dins d'“Upcoming Fantastic Films”,  una selecció de work in progress iberoamericans actualment en rodatge i en etapa de post-producció.

Els curts catalans també seran presents a Cannes, a l’espai del mercat dedicat al curtmetratge, el Short Film Corner, punt de trobada de la indústria del curtmetratge. El programa de Catalan Films & TV per a la internacionalització del curtmetratge català, el ShortCat 2019, amb 7 produccions catalanes, serà accessible als compradors i distrbuïdors internacionals. Els curtmetratges que formen part d'aquest programa són:Ama de Júlia de Paz (ESCAC Films), Entre raíles de Delfina Spratt i Àlex Puig (Master Documental Creatiu UAB), Misericórdia de Xavier Marrades (Xavier Marrades), Rarotonga d’Àlex Brendemühl (Vodoo Productions), Suc de síndria d’Irene Moray (Distinto Films), Tahrib de Gerard Vidal-Cortés (ESCAC Films) i Vaca de Marta Bayarri (Momotrup Films). A més, els següents curtmeratges catalans també seran presents al Short Film Corner: Cocodrilo de Jorge Yúdice (Japonica Films), Petit d’Asier Ramos (Anna Moragriega Farrés, Diego Castiñeiras), Psicolapse d’Arnau Gòdia (Escola de cinema de Barcelona, Dosmentes producciones) i Una tarda diferent de Carolina Romillo Marin (Carolina Romillo Marin). 

També hi haurà representació catalana al Producers on the Move, una activitat organitzada per la European Film Promotion en el marc del Marché du Film on cada any participen 20 productors d'arreu d'Europa. Enguany el català Carles Torras (Zabriskie Films) ha estat un dels escollits per formar part de la pròxima edició del Producers on the Move. Torras ha dirigit diverses pel·lícules com Joves juntament amb Ramon Termens (Zip Films, Segarra Films), Trash (Just Films, Escándalo Films, Televisió de Catalunya, Latido Films), el thriller Callback (Zabriskie Films) o el projecte  El Practicant (Zabriskie Films, El Practicante AIE, Filmax).

Enguany l'Atelier de Cannes celebra la seva 15a edició i com cada any selecciona 15 directors d'arreu del món amb l'objectiu de donar suport al desenvolupament dels seus prometedors projectes. Entre els seleccionats s'hi troba la directora i guionista Anna Bofarull i el seu projecte Sinjar (KaBoGa).

D'altra banda, la directora Carla Simon va ser seleccionada per participar a la Residénce de la CineFondation amb el seu projecte Alcarràs, una producció que ha rebut el suport al desenvolupament de l'ICEC. Aquesta formació ajuda a 12 directors que estan treballant en el seu primer o segon llargmetratge de ficció. En el marc del Festival de Cannes presentaran els seus projectes davant una audiència de professionals i un jurat format per tres personalitats de la indústria. Al final de les presentacions el CNC premiarà a un director de cada sessió una subvenció de 5.000€, segons el projecte que més inspiri al jurat. 

Finalment, cal destacar que el proper 19 de maig se celebrarà al Festival de Cannes la primera edició de Fantastic 7, una iniciativa creada pel Marché du Film, el Festival de Sitges i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret. Hi participaran 7 festivals de cinema fantàstic amb l'objectiu de fomentar talents emergents i connectar-se amb socis comercials potencials. Aquesta primera edició de Fantastic 7 comptarà amb J.A. Bayona com a padrí. Cada festival avalarà un projecte fantàstic.El projecte escollit per part del Festival de Sitges és Baby de Juanma Bajo Ulloa (Frágil Zinema, Timber Films,Bear Team Production). 

Altrament, el film O que arde d'Oliver Laxe, un film impulsat pel Màster en Documental de Creació, ha estat seleccionat a participar a la secció Un certain regard del festival. El director ha comptat amb la colaboració de nou alumnes del Màster en diverses fases del procès de creació. Aquesta serà la primera vegada que una iniciativa del Màster de l'UPF arriba a la selecció oficial de Cannes. 

Llibret Catalan Films & TV at Cannes Film Festival

Line-Up Catalan Films & TV at Cannes Film Festival

Shoot and Coproduce 2019

Mercats

França - Cannes

14/05/2019 - 23/05/2019

Festivals

França - Cannes

14/05/2019 - 25/05/2019

Notícies relacionades
Busques una Notícia?