Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Destacada presència catalana al BCN Film Fest 2025

En festivals

Més de 30 produccions catalanes seleccionades

 

El Festival de Cinema Internacional de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) celebra la seva novena edició del 24 d’abril al 2 de maig, amb una programació que inclou més de 30 títols de producció catalana. El certamen proposa any rere any una selecció de pel·lícules del panorama internacional relacionades en un sentit ampli amb la literatura i/o la història. Enguany, hi haurà el Premi Screen International Award for Catalan Producer of the Year, que atorga la revista internacional de cinema a un productor de cinema català destacat de l'any. 

La pel·lícula de clausura d’enguany serà Les irresponsables de Laura Mañà (Arcadia Motion Pictures, 3 Cat, Movistar Plus+) i, a la Secció Oficial, hi haurà La furgo (Teidees Audiovisuals) d’Eloy Calvo -una pel·lícula que explica la història de l’Ós, un home divorciat que viu sobre rodes-. Ambdós llargmetratges hi faran la première mundial.  

En la mateixa secció, però Fora de Competició, hi ha 3 títols seleccionats: La buena letra (Arcadia Motion Pictures, Mod Producciones, Misent Producciones) de Celia Rico Clavellino; Los Tortuga (Oberon Media, La Claqueta PC, La Cruda Realidad, Quijote Films, Los Tortuga La Película AIE) de Belén Funes i También esto pasará (Morena Films, Evafilms, La Gauche Divine AIE, Rosamont, Peculiar Films).  

El BCN Film Fest també presentarà tres films i una sèrie de producció catalana dins la secció Zona Oberta, un espai dedicat a pel·lícules d’interès especial: Una quinta portuguesa (Distinto Films, Jaibo Films, O Som e a Fúria) d’Avelina Prat, llargmetratge que ha passat per festivals com el Festival de Màlaga i BAFICI; El temps de Montserrat (Fundació del Mil·lenari del Monestir de Montserrat, Condis) de Carles Prats i La mente en blanco (Hospiwood) de Juan Cruz, un documental divulgatiu sobre l’autisme en adults. En aquesta mateixa secció es presentarà el primer episodi en première mundial de la nova sèrie de Pau Freixas i Pol Cortecans, Los sin nombre (Movistar Plus+, Filmax), un thriller psicològic amb tocs sobrenaturals. 

En el marc de la secció Art al Cinema hi haurà el documental Dios lo ve (Hic&Nunc Filmworks, 3Cat, RTVE, Filmin, CaixaForum+) d’Alex Guimerà i Guillem Ventura, un viatge a l’univers creatiu de l’artista multidisciplinari Óscar Tusquets.  

A la secció competitiva per a estudiants de cinema Nous Talents, inaugurada fa dues edicions, es projectaran 21 curtmetratges seleccionats per diferents universitats i escoles d’estudis cinematogràfics de Catalunya:   

ESCAC 

Blanquerna - Universitat Ramon Llull 

  • Instruccions per ser un nen assenyat d’Albert Aymar 
  • Obskur de Gerard Farrés 
  • P.D. Lo siento de Gerard Farrés i Arnau Monturiol 

FX Barcelona Film School 

  • Actor secundario d’Harper 
  • Café monumental de Miguel Carneiro 
  • Watermelon Shoot de Xavi Herrera 

Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya 

  • Despierta d’Eric Rodríguez Forés 
  • Factoria de Xènia Font Romera 
  • La última carrera de Hicham Mnwar 

La Casa del Cine 

  • DARU/N de Benjamin Hindrichs 
  • Espiral de Sara Hernández Rodríguez 
  • Fisuras en oro de Jana Matter 

Bande à Part Escola de Cinema Barcelona 

Barcelona Cinema School & Actors Studio 

  • Cendres de Gerard Roig 
  • Cereza de Rosa Mendoza 
  • Rota de Laura Morales 

Finalment, a la nova secció ANIME DAY, coordinada per CineAsia, hi haurà l’estrena mundial de la docusèrie Llum, Foc, Destrucció! (3Cat, Abacus Idea) de Benet Roman i Oriol Estrada Rangil. 

Festivals
Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya