Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

De Cuba a Nova York

En festivals

El cinema català culmina un any de màxima projecció internacional

La recta final del 2011 acull dos importants cites per al cinema català: el Festival Internacional de Nuevo Cine Latinoamericano de La Habana i la prestigiosa mostra Spanish Cinema Now, organitzada pel Lincoln Center de Nova York.

 
En ambdós casos, el cinema català ha assolit el màxim protagonisme. El certamen cubà, que se celebra de l'1 al 11 de desembre, ha inclòs en la seva competició oficial per a curtmetratge documental la cinta Dias con Matilde de Teresa Arredondo, sortida del planter del Màster Documental de la UAB. També a concurs però en l'apartat d' Operes Primes, es troba Girimunho, amb producció d'Eddie Saeta, que va fer la seva estrena a la secció Orizzonti del passat Festival de Venècia. Al costat d'aquests dos títols es presenten vuit més a la Muestra de Cine Español, una selecció variada que abasta des del cinema d'autor amb Pa negre, Mil cretins, Amador o Blog, fins a la comèdia representada amb ¿Para qué sirve un oso?.
 
Dos dies abans del final del festival cubà, comença la mostra Spanish Cinema Now, que discorre del 9 al 22 de desembre. Aquest any, el seu director artístic, Richard Peña, ha confeccionat un ajustadíssim programa on destaquen els títols catalans següents: Los pasos dobles d'Isaki Lacuesta, guardonada amb la Concha de Oro al passat Festival de San Sebastián; Les Ones, dirigida per Alberto Morais i distingida com el millor llargmetratge al Festival de Moscou; Mientras duermes de Jaume Balagueró, recentment estrenada a Sitges i Barcelona, Abans que el temps ho esborri, documental dirigit per Mireia Ros que fa nou mesos a la cartellera barcelonina.

El Lincoln Center, seu oficial de la mostra Spanish Cinema Now, ha programat també un passi especial de Pa negre d'Agustí Villaronga, pel·lícula que continua amb la seva carrera per aconseguir la nominació als premis Oscar ® a la millor pel.lícula de parla no anglesa. Catalan Films & TV i l'Institut Ramon Llull han col.laborat amb la mostra per assegurar la màxima presència dels equips artístics i de producció de les cintes seleccionades.

Més cinema català a Nova York
El Lincoln Center serà seu a més del Congrés Internacional titulat (S) Movies: Spanish Cinema Now (del 12 al 17 de desembre), organitzat pel Film Society i la Universitat de València amb la col.laboració de l'Institut Ramon Llull i que commemora els vint anys del cicle Spanish Cinema Now. En el seu programa destaquen conferències dedicades al cinema d'Agustí Villaronga, Isabel Coixet i Albert Serra, així com la presència de cineastes com ara Pere Portabella, José Luis Guerín, Isaki Lacuesta o Lluís Miñarro.
Busques una Notícia?

Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya