Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Més d'una vintena de produccions catalanes seleccionades al D'A Film Festival Barcelona

En festivals

El festival se celebrarà en format híbrid entre el 29 d'abril i el 9 de maig

 

L’onzena edició del D’A Film Festival Barcelona (29 d’abril - 9 de maig) que presenta el millor cinema independent contemporani nacional i internacional adopta un format híbrid després de l’experiència online de la passada edició, ha anunciat la seva programació completa que inclou més d’una vintena de produccions catalanes d’entre els 88 films seleccionats. 

El festival combinarà la presencialitat a les seus del festival amb una edició online paral·lela a Filmin on s’hi programaran una selecció de films. A més, enguany el festival tindrà una extensió a Madrid de 7 al 13 de maig.  

Activitats de Catalan Films en el marc del festival 

Catalan Films col·labora com cada any amb el festival organitzant dues activitats en el marc del festival i de les accions d’indústria. Per una banda, participarà en un diàleg amb la directora de l'agència homòloga xilena, Constanza Arena de CinemaChile, al voltant de la circulació i la promoció cinematogràfica. 

Per una altra banda, se celebrarà una sessió de curts organitzada conjuntament amb el festival que serà un recull dels milors curts del programa per a la internacionalització del curtmetratge català, Shortcat 2020 i 2021. 

Cinema català al D’A 

Dues produccions catalanes han estat seleccionades a la secció competitiva Talents, dedicada a autors emergents amb un màxim de dos llargmetratges: Mía i Moi (Toned Media) un drama intimista dirigit per Borja de la Vega i protagonitzat per Bruna Cusí, Enerko Sagardoy i Ricardo Gómez, que realitzarà la seva premiere mundial al festival. I la coproducció mexicana Ricochet, de Rodrigo Fiallega (Erase una vez Films, Tangram Films) que després del seu pas per festivals internacionals com el Festival de Roma, Ficunam o el Festival de Morelia, celebra la seva premiere a Catalunya. Basat en un cas real esdevingut a Argentina, el film transcorre en un sol dia, el dia en el que en Martijn s'assabenta que el presumpte assassí del seu fill serà posat en llibertat al mancar proves que demostrin fefaentment la seva culpabilitat. És llavors quan Martijn treu tota la frustració continguda i decideix venjar-se.  

Per la seva banda, el festival acollirà l’estrena mundial del darrer llargmetratge de Marc Ferrer, ¡Corten! (Filmin, Canada) a la secció Direccions, que reuneix els grans noms del cinema contemporani. 

A la secció Un impulso colectivo, una mostra del nou cinema espanyol amb produccions allunyades dels estàndards de la indústria, amb una gran diversitat de noms, temàtiques, gèneres i estils, directors novells i veterans que realitzen un cinema diferent, hi participen 2 llargmetrates:  

  • Ovella, de diversos autors (ESCAC Films).
  • Transoceánicas, de Meritxell Colell i Lucia Vassallo (Intropía Media, Hellish, Pensilvania Films). 

D'altra banda, hi ha seleccionades 14 curtmetratges a la secció Un impulso colectivo - Curts:

Finalment a la secció Especials, han estat seleccionats els films Armugan, de Jo Sol, que va realitzar la seva premiere mundial al Festival PÖFF Black Nights (Shaktimetta),  La veduta luminosa, de Fabrizio Ferraro (Eddie Saeta, Boudu/Passepartout) estrenada a la darrera edició de la Berlinale i Un blues para Teheran, de Javier Tolentino que va començar la seva singladura per festivals a Gijón i recentment ha estat seleccionada al festival danès, CPH:DOX. 

Line Up Catalan Films

Festivals

Catalunya - Barcelona

29/04/2021 - 09/05/2021

Busques una Notícia?