Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Presència massiva del cinema català al Festival Internacional de Cinema de Cannes

La indústria a...

La seixantena edició del Festival Internacional de Cinema de Cannes serà recordada per la indústria audiovisual catalana com l'any amb més participació de produccions produïdes al país. Pràcticament totes les seccions compten amb un o més títols en la seva graella i al mercat paral·lel s'han inscrit més de cinquanta produccions. El consorci per a la promoció internacional del cinema català, Catalan Films & TV, organitzarà durant el certamen un acte de presentació de totes aquestes cintes. A més, l'esdeveniment serà l'escenari on també es mostrarà als productors d'arreu del món la guia professional de la Barcelona- Catalunya Film Comission (BCFC) i es farà la primera celebració del 40è aniversari del Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

El Festival de Cannes, que tindrà lloc del 16 al 27 de maig, constitueix la segona cita més important de l'any dins del sector cinematogràfic, després de Berlin. L'edició anterior va acollir la presentació de dues de les produccions amb més èxit internacional del cinema català: Salvador (Puig Antich) i Honor de Cavalleria. Enguany el cinema català ha doblat aquesta presència amb els títols següents:

  •  La soledad, dirigida per Jaime Rosales i produïda per In Vitro Films, Wanda Visión i Fresdeval Films, que competirà a la secció oficial Un certain regard. Aquest és el segon cop que Rosales es troba a Cannes després del seu primer film, Las horas del día, que va obtenir el premi Fipresci de la Crítica Internacional al 2003.
  • Yo, dirigida per Rafa Cortés i produïda per Fausto Producciones, Escándalo Producciones i La Perifèrica Produccions, que serà present a una sessió especial a la Semaine de la Critique. Yo ja va aconseguir el premi FIPRESCI Federación Internacional de Críticos de Cine) com a revelació de l'any al passat festival de Rotterdam.
  • El orfanato, dirigida per Juan Antonio Bayona i produïda per Rodar y Rodar Cine y Televisión i Estudios Picasso. Aquesta cinta és l'altra participant de la Semaine de la Critique i compta amb una de les interpretacions més destacades de l'actriu Belén Rueda, principal protagonista.
  • Savage Grace, dirigida per Tom Kalin i produïda per A Contraluz Films, Montfort Producciones, Videntia Frames i Killer Films (Estats Units). Savage Grace és la representant a la Quinzaine des Réalisateurs. El casting està format per Julianne Moore, Stephen Dillane, Eddie Redmayne, Elena Anaya, Unax Ugalde, Belén Rueda, Abel Folk, Barney Clark, i Hugh Dancy.
  • Una novia errante, dirigida i interpretada per Ana Katz i amb producció de Mediapro. El film és una coproducció amb Argentina, seleccionat a la secció Un certain regard. Una novia errante va guanyar el Premi Cine en Construcción en la darrera edició del Festival de San Sebastián.
Festivals

França - Cannes

16/05/2007 - 27/05/2007

Busques una Notícia?