141 dies és un documental que mostra com es crea un partit polític des de zero. Se centra en els moviments socials que es van generar després de la manifestació del 10 de juliol de 2010 a Barcelona (10J).
Milions de persones van sortir al carrer per reclamar l’Estat popi de Catalunya. Una sentència del Tribunal Constitucional d’Espanya havia retallat l’Estatut d’autonomia que havia aprovat democràticament la societat civil.
Després de la manifestació del 10J, Joan Laporta (ex-President del F.C. Barcelona) va rebre la visita d’Alfons López Tena i d’Uriel Bertran. Eren dos personatges del panorama polític català que acabaven de dissidir de les seves respectives formacions. Tenien la voluntat d’atendre la demanda social del 10J.
Laporta, López Tena i Bertran van decidir així crear “Solidaritat Catalana per la Independència”, coalició política que pretenia recollir l’esperit de la manifestació de Barcelona. La seva proposta era ben clara: proclamar l’Estat propi de Catalunya dins la Unió Europea.
Milers de persones es van sumar a la nova proposta política i es van posar a treballar voluntàriament per a intentar recuperar les llibertats de Catalunya.
“141 dies” és el temps que va tenir tot aquest moviment ciutadà per a entrar al Parlament de Catalunya. Les eleccions es van celebrar el 28 de novembre de 2010 (28N).
El documental “141 dies” mostra el treball, la il·lusió i l’esforç d’aquests milers de ciutadans. Van treballar incansablement per a intentar que “Solidaritat Catalana per la Independència” entrés al Parlament i pogués presentar a votació la Declaració Unilateral d’Independència de Catalunya dins la Unió Europea.