Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Rovelló: Un Nadal sense Noel

Acabada

productores

Zona Administrativa Mercabarna Despatx 45
08040 Barcelona, Catalunya

Contacte Antoni D'Ocon

+ informació

Carrer de la TV3, s/n
08970 San Joan Despí, Catalunya

Contacte Victor Carrera

+34 934 999 333
fax: +34 934 731 563

+ informació

detalls de producció

  • Any: 2007

  • Tipuslogia: Animació - Llargmetratge

  • Gènere: Animació

  • Públic: Tots els públics

  • Durada: 70.00 '

  • Versió original: Català

  • Format: Color, Betacam, Altres,

  • Estat: Acabada

equip tècnic i artístic

sinopsi

S'acosta Nadal. El Rovelló ha estat fent càlculs i per molt que hi pensa no acaba d'entendre com s'ho pot fer el Pare Noel per repartir tants regals en tant poc temps. El Guitarra li diu que ell coneix la ruta que fa el pare Noel quan ve a la comarca i que, si el gosset vol, aquella nit poden anar a veure com se'n surt. Dit i fet, durant la nit, el Guitarra s'enduu el Rovelló a un trencall de camins que, segons la puça, és el camí que acostuma a seguir el Pare Noel.

Efectivament, el Pare Noel circula per la carretera comarcal que condueix a Navell quan, de sobte, té un accident de trànsit provocat per una imprudència del Fredolic, al volant de la seva furgoneta. El Fredolic fuig del lloc del sinistre sense socórrer l'accidentat. No content amb això, se'n duu tots els regals que transportava Noel i també el seu característic vestit vermell.

El Guitarra i el Rovelló han estat testimonis de l'accident però no han pogut fer res per evitar-lo. Quan Noel recupera la consciència, no sap ni qui és ni què hi fa allà. El Guitarra i el Rovelló l'ajuden a arribar fins a Mas Tolosa, on l'acullen fins que recuperi la memòria. Mentrestant, el Llisot ha aconseguit una feina de Pare Noel en uns magatzems de Navell. Ha de compaginar-ho amb els assajos de l'obra Els Pastorets, en la qual també hi té un paper. Haver-se de desdoblar en tants personatges fa que el noi tingui un autèntic garbuix al cap i que es faci embolics. Així no és estrany que faci de Pare Noel a Els Pastorets i de pastoret als grans magatzems.

El nouvingut paga la generositat dels Tolosa ajudant el noi a memoritzar els diàlegs dels seus personatges. Ajudar el Llisot fa que Noel vagi recuperant bocins de memòria, en forma de flaixos del seu passat. Mentrestant, el Rovelló, que no té manera d'explicar als humans del mas que aquell nouvingut panxut i amb barba blanca no és altre que el Pare Noel en persona, farà tot el possible per recuperar els regals perduts i aconseguir que el Pare Noel compleixi amb la tradició un any més.