En festivals
El Black Nights Film Festival de Tallinn ha seleccionat nou produccions catalanes. Dues d’elles participaran a la secció oficial: Armugan (Shaktimetta) del director i guionista Jo Sol (Fake Orgasm i Viure i altres ficcions) que narra la història d’Armugan un home que viu en una vall remota del Pirineu Aragonès i que ajuda a morir a la gent, per això és temut per a la majoria, pel seu poder de fer desaparèixer la por a morir. És un film que es considera profundament filosòfic perquè planteja tabús com la mort i l’eutanàsia.
La segona producció és Baby (La Charito Films, Fragil Zinema) de Juanma Bajo Ulloa, que va realitzar la seva premiere mundial al Festival de Sitges i que mostra la història d’una dona drogoaddicta que dona llum al seu fill i decideix donar-lo a una vella matrona. Més endavant se’n penedirà i lluitarà per recuperar el seu fill. Per fer-ho haurà d’enfrontar-se a les seves pors i vèncer-les.
A més, a la secció Current Waves que acull films presentats a fetsivals internacionals de renom, participen quatre produccions catalanes: el llarmetratge d'animació Josep, d'Aurel (Inmagic, Les Films d'Ici), un dels films que gaudeix del segell de la secció oficial del Festival de Cannes d'enguany, La vampira de Barcelona, de Lluís Danès (Brutal Media, TV3 - Televisió de Catalunya - CCMA, Filmax), estrenada al Festival de Sitges, Sentimental, de Cesc Gay (Imposible Films, Sentimentalfilm AIE) que va fer la seva premiere mundial a l Festival de San Sebastián i La lista de los deseos, d'Álvaro Díaz (A Contracorriente Films, Spal Films, Oleum Films AIE), estrenada al Festival de Málaga.
Mentre que a la secció JF Children's Competition hi trobem la pel·lícula del pamplonès David Ilundain, Uno para todos (Fasten Films, Inicia Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual) protagonitzada per David Verdaguer que interpreta el paper d’un professor de primària que s’enfronta a una classe amb alumnes nous, d’entre ells un nen que té càncer i la resta de companys no accepten la seva presència pel seu passat de maltractador.
Paral·lelament, el curtmetratge Panteres, d'Èrika Sánchez (Antivaho Cinematográfico) participa a la secció Shorts Alternatives/Queer 2: Femme Like You. La producció que forma part del Shortcat 2020 continua la seva exitosa carrera per als festivals internacionals més destacats del panorama cinematogràfic. A més, Grietas, curtmetratge dirigit per Alberto Gross (ESCAC Films) ha estat seleccionat a la secció Shorts New Talents Competition: Live-action. El film mostra el divorci d’una família i en concret se centra en els dos germans, el Sergio i el Marc. Un voldrà anar a viure amb la mare i l’altre amb el pare. La lliçó que es reflecteix és que un divorci no només destrossa un matrimoni, sinó a una família sencera.
Finalment a la part d'indústria del festival, l’Industry@Tallinn & Baltic Event trobem un projecte amb participació de talent català: A Film About Couples dirigit per Natalia Cabral i Oriol Estrada, i coproduït per Pablo Mustonen i Faula Films seleccionat a la secció International Works in Progress.
Estònia - Tallinn
23/11/2020 - 27/11/2020
Sector: Ficció, Televisió