Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Catalan Films & TV anuncia la selecció dels curtmetratges del Shortcat 2021

En festivals

Ella i jo, Farrucas, Future Foods, Las Infantas, Or Vermell, Tara i el Blau i L'estrany són els curtmetratges seleccionats per al Shortcat 2021.

 

El programa per a la promoció internacional del curtmetratge català que edita Catalan Films & TV, la marca d'internacionalització del Departament de Cultura - ICEC, arriba a la seva catorzena edició amb una acurada selecció de curtmetratges escollits d’entre més de 60 produccions presentades en la convocatòria d’enguany. 

 

El programa Shortcat consisteix en la selecció, per part d'un comitè de professionals i experts del món del cinema i de la indústria audiovisual nacional i internacional, de 7 curtmetratges que es presentaran als mercats i festivals internacionals més importants del sector del curtmetratge i que serà adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa. 

A banda de la promoció i difusió del catàleg, Catalan Films & TV articula una estratègia de distribució específica per a cada producció i durant un any en serà responsable de la inscripció dels curtmetratges seleccionats als principals festivals internacionals i nacionals. 

 

En aquesta edició, el jurat ha estat format per: Cosimo Santoro (agent de vendes internacionals a The Open Reel), Èrika Sánchez (directora i productora a Antivaho Cinematográfico), Mireia Graell (productora a Ringo Media)Stefan Ivancic (programador a Locarno International Film Festival i a International Film Festival Rotterdam) i Alice Kharoubi (programadora al Festival de Cannes). 

 

Diversitat i noves mirades 

 

Enguany els curts seleccionats han estat: 

Ella i jo de Jaume Claret (produït per Jaume Claret amb el suport de la Elías Querejeta Zine Eskola) 

Farrucas d'Ian de la Rosa (produït per Vayolet Films i Primo) Distribució i vendes internacionals per Marvin&Wayne 

Future Foods de Gerard Ortín Castellví (produït per Gerard Ortín Castellví i àngels barcelona) 

Las Infantas d'Andrea Herrera Catalá (produït per Amor y Lujo S.L.) 

Or Vermell de Carme Gomila (produït per Novena Nube i Laudiovisual prod.) 

Tara i el Blau de Pol Ponsarnau (produït per ZLA Films i Turkana Films) 

L'estrany d'Oriol Guanyabens Pous (produït per Fractal 7 i Corte y Confección de Películas) Distribució i vendes internacionals per Agencia Freak

 

En aquesta edició també s’inclourà un curtmetratge convidat, Forastera de Lucía Aleñar Iglesias (produït per Distinto Films i La Perifèrica Produccions. Distribució i vendes internacionals per Marvin&Wayne) que va ser seleccionat en la passada edició de la Semaine de la Critique del Festival de Cannes 2020 i conrea fins el moment una notable trajectòria en festivals internacionals i nacionals. 

 

Shortcat i el posicionament internacional de la Catalan New Wave 

 

El programa Shortcat és una referència internacional de la producció del curtmetratge català de qualitat. Alguns dels i de les cineastes que n’han format part al llarg d’aquestes catorze edicions són Juanjo Giménez, Laura Ferrés, Clara Roquet, Elena Trapé, Pau Bacardit, Anna Solanas, Marc Riba, David Victori, Alejandro Marzoa, Alex Brendemhül, Àlex Lora, Lluís Miñarro, Lluis Galter, Roser Aguilar, Fernando Pomares, Patricia Font, Nely Reguera, Èrika Sánchez o Xavier Marrades, entre d’altres. Cineastes reconeguts internacionalment que han obtingut seleccions i premis als festivals més importants com Cannes, Berlín, Venècia, SundanceTribeca, en l’Acadèmia Europea de Cinema o el primer concurs mundial de YouTube. Aquesta mostra de qualitat i interès internacional avala la bona salut del curtmetratge català i el situa com una de les disciplines culturals més importants i exitoses del nostre país. 

 

Llibret Shortcat 2021

Festivals

Catalunya - Barcelona

02/02/2021 - 02/02/2021

Busques una Notícia?