Del 17 al 23 de març l'antiga colònia britànica ha acollit els professionals del cinema i de la televisió que s'hi han desplaçat per tal de donar-se a conèixer al gegant asiàtic. Ser una de les primeres potències en producció cinematogràfica i audiovisual, comptar amb una legislació pròpia oberta al capital estranger, i rebre cada any 14 milions de xinesos que busquen productes nous, fan de Hong Kong l'aparador perfecte per a la resta del continent.
El sistema de producció de la indústria asiàtica es caracteritza, en trets generals, per un abaratiment de despeses, una reducció de temps de rodatge i l'absència de recursos públics. Un dels objectius principals del pont és precisament l'aprofundiment d'aquest sistema amb la finalitat de crear una xarxa de contactes i d'adaptar-lo a algunes escoles de cinema d'Europa.
Per tal d'introduir la indústria xinesa als professionals catalans, s'han visitat estudis de producció, distribuïdores i centres de mitjans digitals i s'han realitzat una sèrie de seminaris, en el marc del Filmart, sobre finançament, localitzacions, talent management i entreteniment digital. Pel que fa a la indústria japonesa, s'ha organitzat una trobada de coproducció amb Unijapan on unes 10 empreses de cada banda han presentat els seus projectes i han explicat els respectius sistemes de producció.
A banda d'aquestes activitats, els productors i distribuidors catalans han tingut l'oportunitat de reunir-se personalment amb els professionals asiàtics per presentar-los els seus productes ja acabats (pel·lícules, sèries de televisió, animació, productes per internet i telefonia mòbil) i els que té en desenvolupament, amb l'objectiu final de trobar socis i coproductors que assegurin la distribució i difusió de les obres catalanes al mercat asiàtic.
Empreses catalanes que han format part de la comitiva:
Hong Kong - Hong Kong
20/03/2007 - 23/03/2007
Sector: Tecnologia, Documentals, Ficció, Curtmetratges, Televisió