Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Cinema català al Festival de Sitges

En festivals

La 53 edició del Festival de Sitges que es celebrarà del 8 al 18 d'octubre i es desenvoluparà en un format híbrid entre presencial i virtual, ha fet pública  la seva programació on destaquen nou produccions i tres projectes catalans.

La pel.lícula encarregada d'inaugurar el festival serà Malnazidos, film d'acció zombie, adaptació de la novel.la de Manuel Martín Ferreras, dirigit conjuntament per Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro (Ikiru Films, Telecinco Cinema, Cactus Flower Productions, La Terraza Films, Malnazidos AIE) i protagonitzat per Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo, Álvaro Cervantes i María Botto.

Altres títols catalans que realitzaran la seva premiere mundial al festival són els següents:  La vampira de Barcelona opera prima de Lluís Danés (Brutal Media, Filmax, Televisió de Catalunya), un terrorífic drama basat en fets reals amb Nora Navas, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Darqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor o Núria Prims com a protagonistes; la coproducció internacional La cosmética del enemigo, l'últim treball de Kike Maíllo que adapta la novel.la d'Amélie Nothomb, produït per Sábado Películas, The Project Film Club i Barry Films i el darrer film dirigit per Juanma Bajo UlloA, Baby. Totes tres competeixen a la secció Oficial Fantàstic competició. A més, el segon llargmetratge de David Victori, No matarás (Filmax), un thriller protagonitzat per Mario Casas participarà a la secció oficial fantàstic-sessions especials.

Dos curtmetratges catalanas han estat seleccionats al festival. La dama del fantaterror de Diego López participarà a la secció Oficial Fantàstic Especials - curts i Candela d'Anna Solanas i Marc Riba (I+G Stop Motion) ho farà a la secció Anima't curts. 

Dues produccions catalanes seran presents a a la secció Brigadoon on es podrà veure el documental dirigit per Eduardo Gion al voltant de la figura d’Albert Pujolar, dibuixant i il·lustrador, Pujolar "Los muertos aun recuerdan su nombre" i el curtmetratge de Pol Diggler, Horrorscope.

Per últim, a Curts a la fresca, una activitats paral.lela que organitza el festival i que mostra produccions seleccionades en anys anteriors, es projecten dues produccions catalanes: La última Navidad del Universo, d'Adrián Cardona i David Muñoz i Tu último día en la tierra, de Marc Martínez.

Enguany, l'espai d'indústria Sitges Film Hub impulsat pel Festival de Sitges i Catalan Films & TV es reconverteix en la plataforma online Sitges Industry Hub - Catalan Films & TV Online que que acollirà les activitats d’indústria que adopten un format híbrid i que combinaran activitats online i presencials. La plataforma és una eina que connectarà als professionals acreditats i donarà accès al seus perfils, permetrà organitzar reunions one-to one, gaudir de les taules rodones i masterclass i promocionar els projectes seleccionats de les diferents seccions d’indústria del festival. 

L'accés a Sitges Industry Hub Catalan Films & TV Online està dirigit únicament als professionals que treballen activament en la indústria audiovisual: productors, distribuïdors, directors de cinema, festivals de cinema i representants d'institucions, inversors, compradors, agents comercials i altres perfils del sector audiovisual. Formulari de registre

A les activitats d'indústria del festival també trobem presència catalana:

Matchmakings Catalan Films

Activitat organitzada per Catalan Films. Una trobada entre 10 projectes catalans seleccionats i potencials agents de venda internacionals. 

Coming Soon

Sitges Pitchbox

  • R.I.P de Caye Casas (Alhensa Production)
  • La Grieta de Maria Calafat

Line-up

Matchmakings Catalan Films & TV

 

Mercats

Catalunya - Sitges

08/10/2020 - 18/10/2020

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Catalunya - Sitges

08/10/2020 - 09/10/2020

Sector: Ficció

Festivals
Notícies relacionades
Busques una Notícia?