Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

Raíces presenta les primeres produccions a l'European Film Market

En festivals

Aquest programa neix d’un acord entre l’Institut Català per a les Indústries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya, el Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales Argentino (INCAA), el Consorcio Audiovisual de Galicia i la Consejería de Cultura de la Junta de Andalucía. L’objectiu de Raíces és fomentar les coproduccions entre els territoris i potenciar la internacionalització de les seves respectives indústries audiovisuals. 

El programa de coproducció ha aprofitat un cop més el marc d’un festival internacional, després de la seva presentació al passat Festival de San Sebastián al setembre, per reunir als productors participants i mostrar les imatges de les primeres produccions beneficiàries. Així, l’edició anterior del programa de coproducció va recolzar títols com Abrígate (Oberon Cinematogràfica, Continental Producciones, Polka SB Producciones), Pérez, el ratoncito de tus sueños (Filmax Entertainment, Patagonik Film Group, Castelao) i La velocidad funda el olvido (Factotum, Faro Lérez, Barakacine, Nerverland Films), la qual va rebre el premi al millor actor al Cairo International Film Festival.

La cita de la Berlinale ha permès presentar les noves produccions: El niño de barro (Castelao, SB Producciones, Adivina Producciones), Algo habrán hecho (Leyenda Films, Dale Candela, IB Cinema, Karbo Vantas Entertainment) i El vestido (Factotum, Barakacine, Aldea Films), que han rebut les subvencions del fons de quatre-cents cinquanta mil euros de la segona edició (la tercera ha augmentat aquest import fins als sis-cents mil).

L’accés a Raíces està obert per a llargmetratges i documentals cinematogràfics, segons l’Acord Llatino-americà de coproducció cinematogràfica de 1989, amb participació de tres dels quatre territoris de les entitats participants. A més, els requisits estableixen que la contribució de cada empresa coproductora no pot ser inferior al 20% del cost total del projecte i no pot tenir una participació superior al 30% de coproductors d’altres països i territoris. Per últim, el coproductor majoritari ha d’estar domiciliat en algun dels territoris membre.

Per a més informació sobre el programa, consultar la pàgina web de l'ICIC.

Mercats

Alemanya - Berlin

08/02/2007 - 18/02/2007

Sector: Documentals, Ficció, Curtmetratges

Busques una Notícia?