Generalitat de Catalunya

Nou usuari

Dona't d'alta a la base de dades de produccions, empreses i professionals de Catalan Films & TV.

‘Las Niñas’ i ‘El año del descubrimiento’ triomfen als Premis Forqué

En premis

L’òpera prima de Pilar Palomero s’endú el premi a Millor Llargmetratge de ficció i la producció de Luís López Carrasco guanya el guardó a Millor Documental

 

La gala va arrancar amb força amb l’entrega del premi a Millor Documental per El año del descubrimiento (LaCima Producciones, Alina Film, Magnetica Creative Lab, Cromagnon  Producciones) de Luís López Carrasco. Una producció que relata l’enfonsament de la indústria a Cartagena l’any 1992 juntament amb la classe treballadora i que continua sumant èxits en festivals internacionals.

El guardó més esperat de la nit, el de Millor Llargmetratge de ficció el va guanyar la pel·lícula Las Niñas (Inicia Films, BTEAM Prods) de Pilar Palomero. Un film amb una llarga cua de premis i reconeixements nacionals i internacionals. La producció, amb l’educació femenina durant els anys 90 com argument principal, ha estat guardonada amb la Bisnaga d’Or al Festival de Màlaga.

Finalment, Uno para todos (Fasten Films, Inicia Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual) de David Ilundain va endur-se el Premi Forqué al Cinema i Educació en Valors. Un film que retrata la integració d’un alumne malalt en una aula de primària. Per aquesta producció també hi havia nominat l’actor David Verdaguer a Millor Interpretació Masculina pel seu paper principal, però se’l va endur Javier Cámara per la seva actuació en una altra producció catalana, Sentimental (Imposible Films, Sentimentalfilm AIE) de Cesc Gay, un film basat en l’obra de comèdia teatral Els veïns de dalt escrita i dirigida per ell mateix.

Festivals

Espanya - Madrid

16/01/2021 - 16/01/2021

Busques una Notícia?